2005 рік, 24 вересня:

Сонячний день, перші павутинки «бабиного літа», сюрчання запізнілих коників, ряснота квітів і плодів створили чудовий фон мальованим, вишитим, плетеним, різьбленим, ліпленим, кованим високохудожнім виробам самобутніх майстрів — учасників літературно-мистецького свята «Седнівська осінь». А прозоре повітря дзвеніло піснями Чернігівського Народного хору, ансамблю «Сіверські клейноди», аматорів з Рудки, Терехівки, Черниша, Седнева, Роїща, Киселівки. Поруч з містечком майстрів-професіоналів розгорнули свої намети сільські громади, і в кожному, як у гостинній хаті — все найкраще і найкрасивіше, найсмачніше. Все це з насолодою оглядали і постійні гості, і хто вперше знайомився з чарівним куточком Сіверщини — голова Національної спілки художників України Володимир Чепелик, заступник голови Спілки письменників Михайло Василенко, кінорежисер Микола Мащенко, письменник-гуморист Євген Дудар, народний художник України Василь Перевальський, заступник голови ОДА Володимир Тандура, перший заступник голови Чернігівської РДА Олександр Ларченко. Не чужими тут почувалися відомі поети і письменники Станіслав Реп’ях, Олександр Олійник, Дмитро Іванов, Василь Буденний, співак Микола Юськов, артисти філармонійного центру. На святі панували шляхетність, інтелігентність, дух витонченого смаку і майстерності.

«Седнівської осені»-2005«Седнівської осені»-2005

«Седнівської осені»-2005«Седнівської осені»-2005

Література :

1. Адруг Г. До культурної Мекки Чернігівського району з’їхалися гості на «Седнівську осінь» / Г.Адруг // Наш край. – 2005. – 1 жовт. – С.1.

Святкування «Седнівської осені». Седнів став культурною Меккою для багатьох творчих людей.

2. Олійник О. Святість і чари Седнева / О.Олійник // Сіверщина. – 2005. – 30 верес. – С.2.

Святкові урочистості відбулися в смт Седнів з нагоди відкриття літературно-мистецького свята «Седнівська осінь».

3. Федорук О. «Седнівська осінь» / О.Федорук // Урядовий кур’єр. – 2005. – 11 листоп. (№215). – С.9.

В Седневі на святі «Седнівська осінь» зібралась творча інтелігенція України. НСХУ прийняла рішення про присвоєння Будинку творчості в Седневі ім’я Тетяни Яблонської.

Кiлькiсть переглядiв: 748

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.