«Моя Україна – соборна, єдина!»

22 січня в приміщенні Чернігівської РДА працівниками Чернігівської районної бібліотеки до огляду була представлена книжкова виставка, присвячена Дню Соборності України. Її назва «Моя Україна – соборна, єдина!», що беззаперечно має звучати у серці кожного українця, незважаючи на його територіальну приналежність.

Відкриває виставку розділ «Минулого гортаєм сторінки». Тут розміщено матеріали, історичні монографії, наукові праці присвячені історії України, розвитку та становленню української державності.

Українці зобов’язані знати своє минуле, аналізувати здобутки та поразки, вшановувати знаменні дати.

Саме тому центральна частина виставки відведена матеріалам про історичне об’єднання українських земель і носить символічну назву «Долоня у долоні», а саме - це книги з історії України початку ХХ ст, фото Софіївської площі Києва, д е 22 січня далекого 1919 року було проголошено Акт Злуки українських земель. З 1999 року це свято закріплено на вищому законодавчому рівні, а сьогодні поняття соборності набуває особливого значення. Бо лише у єдності – наша сила. Лише усвідомлення власної цілісності додасть українському народу наснаги і допоможе вибороти таку очікувану перемогу та справжню незалежність.

В третьому розділі виставки, який так і зветься «Єдність – наша ПЕРЕМОГА», розміщено газетні матеріали, які є документами сьогоднішнього дня. В день Української Соборності українці зобов’язані віддати шану захисникам. Тим, хто ось у ці хвилини відстоює цілісність кордонів, жертвуючи здоров’ям, а дехто найціннішим – життям. У газетних хроніках йдеться про бійців Чернігівської області та Чернігівського району зокрема. Ми маємо пам’ятати ці обличчя, але найголовніше, що можемо зробити для хлопців, – збудувати міцну, квітучу країну, в якій будуть жити їх діти. І вони відчуватимуть, що тато віддав своє життя недаремно. Для цього потрібна щоденна праця і, звісно, віра. Віра в Україну – соборну та єдину, нашу.

Кiлькiсть переглядiв: 577

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.