Книжкові «миколайчики», або Волонтерство за покликом серця

Книжкові «миколайчики» Про цих людей я мала б розповісти давно, але добро входить у життя настільки гармонійно, що іноді здається, так і має бути.

2012 року в своїй електронній скриньці я знайшла особливе повідомлення. Писала жінка з Києва. Вона пропонувала час від часу надсилати у бібліотеку селища Михайло-Коцюбинське книжки. Бібліотекарі, звісно, були не проти. Більше того – обома руками «за», адже бувають дні, коли дивишся на полички й розумієш, що запропонувати постійному читачу щось «нове» просто не в змозі. Бо нема нового. А коли мова йде про сучасну літературу, то взагалі за голову хапаєшся. І тут такий подарунок – волонтери, які самі тебе знайшли:« мене звати Ліля Кухарська, я перекладач з польської, мій чоловік Петро - радіожурналіст. Любимо читати, знаємо, як це важливо, особливо для розвитку дітей, хочемо по мірі своїх невеликих можливостей робити щось безкорисливо для суспільства».

З того часу минуло кілька років, у відділі обслуговування з’явилися полички, де стоять «миколайчики» від книжкових благодійників. Хоча довго вони там не затримуються, бо їх швидко розбирають. Особливо тішуся, коли бачу, що читають підлітки. Адже читати – це справді класно, головне, аби було що. Лілія і Петро неодноразово оформляли підписку на цікаві періодичні видання, що дозволяє нашим користувачам не просто тримати руку на пульсі подій, а ще знаходити «їжу» для душі, бо захоплення бувають різними, а насолоду дарують однаково справжню.

Дякуємо своїм книжковим «чарівникам» і зичимо, щоб добро рухалось по колу. Ось вміст нової «чарівної скриньки» за кілька хвилин до читача.

 миколайчик

Кiлькiсть переглядiв: 517

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.