Ми – треті в Україні!!! Піар-офіс бібліотек Чернігівщини «здобув» бронзу

2-3 липня у Києві бібліотекарі з різних куточків України ділилися досвідом бібліотечного піару. Адже сучасна бібліотека змінюється. Це вже не стільки приміщення з рівними рядочками стелажів, а простір, орієнтований на запити та потреби громади. Логічно, що люди мають дізнатися про це. Хто ж розповість широкому загалу про бібліотеку? Звісно ж, що журналісти. Висновок: потрібно навчитися співпрацювати з ними.

Як і кому це вдалося, розповіли команди регіональних піар-офісів сучасних бібліотек. Були представлені різні області: Хмельниччина, Закарпаття, Запоріжжя, Львівщина, Волинь, Житомирщина, Полтавщина, Харківщина, Одещина і навіть Слов’янськ. Знайомство та живе спілкування об’єднало й лишило незабутні спогади. А потім виявилося, що піар-офіс бібліотек Чернігівщини, не очікувано навіть для самих себе ( адже ми робимо лише перші піар-кроки), здобув ТРЕТЄ місце. До речі, Чернігівський район може пишатися своїми, адже серед обласних та міських бібліотек, які формували командну, була представлена Чернігівська районна ЦБС. Звісно, перемога додала віри у свої сили. Тим паче, що наставниками були Віталій Чумак, координатор відділу адвокації і комунікації Програми «Бібліоміст», Людмила Гуменюк, координатор проекту «Регіональні піар-офіси бібліотек», Михайлина Скорик, медіа-тренер, головний редактор podrobnosti.ua, телеканал «Інтер».Набутий досвід стане у нагоді ще не раз. Більше того, учасники семінару переконалися, що вдало розроблена стратегія змінює світ. Лишається дрібничка: навчитися працювати так, аби змінювати його на краще.

Насамкінець – найприємніше. Висловлюємо щиру подяку журналістам Чернігівщини, зокрема працівникам редакції «Нашого краю» , за їх активну підтримку, а користувачам бібліотек – за те, що вони Є.

Олена Сердюк

Піар-офіс бібліотек Піар-офіс бібліотек

Піар-офіс бібліотек Піар-офіс бібліотек

Піар-офіс бібліотек Піар-офіс бібліотек

Кiлькiсть переглядiв: 480

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.