День села в Хмільниці

4 липня День села святкувало одне з мальовничих сіл Чернігівського району – Хмільниця. Свято виявилося на славу, бо готувалися до нього з великою відповідальністю сільський голова Юрій Слюнько, завідуюча сільської бібліотеки Ганна Якименко, директор будинку культури Людмила Слюнько, художній керівник Світлана Калита.

На свято завітав голова Чернігівської районної державної адміністрації Віктор Борисович Корж. На знак пошани від жителів села вручили Віктору Борисовичу коровай, а він, у свою чергу, побажав хмільничанам міцного здоров'я, миру та гарного настрою. До слова запросили господаря свята – сільського голову Юрія Івановича Слюнька, який розповів про успіхи та досягнення громади.

Наше село здавна славилося своїми людьми – гостинними, чуйними, роботящими, талановитими. Саме про них і велася мова на святі. Нашою гордістю наразі є чоловіки, які боронили і боронять схід України. Мова йшла й про хлопців, які присвятили себе роботі на землі, інші знайшли себе у сфері торгівлі. Відмітили роботу колективу школи, дитячого садка, Центру СПРД, фельдшерського пункту, поштового відділення, не залишили поза увагою жінок, які працюють із самотніми людьми.

Організатори свята подякували Митрофорному протиієрею Роману, який 20 років віддав служінню Святовоскресенської церкви, що є окрасою Хмільниці.

Велику подяку винесено старійшинам хорового колективу – Ганні та Миколі Заворотним. Приймали вітання й найстарші жителі села – Максименко Марія Григорівна та Іван Григорович. Вони в парі прожили 65 років. На сцену запрошувались і молоді пари, що тільки-но побралися.

Відмітили наймолодшого жителя нашої громади, що з'явився в родині Артема та Юлії Тарасенків. Не лишили поза увагою і родину, в якій народилася двійня: Любомир та Радомир.

Не оминули увагою підприємства, що розташовані на території села, та їх керівників. Ці підприємства забезпечують робочими місцями жителів нашої громади, беруть активну участь у розвитку та процвітанні села, постійно надають спонсорську допомогу, за що їм сельчани дуже вдячні.

Наше село славиться людьми – продовжувачами традицій української культури. На святі представлялись вироби наших умільців, розповіді про земляків чергувалися з музичними вітаннями. Бурхливі оплески та шквал емоцій лунали в залі. Святкова частина закінчилась, далі на глядачів чекали лотерея, дбайливо прикрашений розважальний комплекс для дорослих та дітей. Неподалік у казані вариться смачний куліш від родини Редько, запашні шашлики від родини Бойваленко, смажаться чебуреки від родини Макаренко, працює виїзна торгівля.

До пізнього вечора тривало свято в Хмільниці. І весь цей час у парку лунали сміх, пісні та музика, вирувало активне життя. З приємною втомою, заряджені позитивною енергетикою та новими враженнями, неохоче розходилися люди по домівках, а з їхніх вуст лунали вдячні слова на адресу організаторів свята.

Ганна Якименко, завідуюча Хмільницької бібліотеки

День села ХмільницяДень села Хмільниця

День села Хмільниця

Кiлькiсть переглядiв: 692

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.