Предтеча незалежності України

Декларація про державний суверенітет України, ухвалена чверть століття тому, – історичний документ, що став передумовою Акта проголошення незалежності України.

15-16 липня ц.р. в закладах ЦБС відбулися заходи, спрямовані на популяризацію матеріалів, присвячених 25-й річниці Декларації про державний суверенітет України.

Бібліотеки розгорнули роботу довідкових столів, столів запитань і відповідей, комплексних літературно-документальних виставок на тему «Україна суверенна», «Незалежна держава: шлях тернистий і звитяжний». На сторінках представлених видань організатори виставок підкреслили важливість цього історичного документа, який проголошує суверенітет України як «верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади республіки в межах її території, незалежність і рівноправність у зовнішніх відносинах», «є самостійною у вирішенні будь-яких питань свого державного життя».

Лукашівська, Дніпровська, Левковицька бібліотеки підготували для відвідувачів години державотворення «Ти одна і неподільна, Україно наша вільна», «Твої сини, Україно», «Борці за незалежну суверенну державу». Години політичної дати «Так починалася декомунізація», «Україно моя, я для тебе на світі живу», політичні портрети «Борці за суверенну Україну: Левко Лук’яненко» відвідали жителі сіл Анисів, Іванівка, Левковичі. Олишівська, Седнівська та центральна районна бібліотеки запросили на політичні портрети та слайд-перегляди «Творці української державності», розповіли про наших земляків – борців за незалежну, демократичну соборну Україну в лавах «Народної ради» і Народного Руху на Чернігівщині: Левка Лук’яненка, Тетяни Яхеєвої, Сергія Семенця.

Кiлькiсть переглядiв: 444

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.