Читацько-духовна конференція «Володимир Великий: у призмі історії та релігії»

Лицар Духу – саме так назвав Михайло Грушевський святителя Руси-України князя Володимира Великого. Цього року виповнюється 1000-ліття з дня його успіння. Цій даті Олишівська селищна бібліотека присвятила читацько-духовну конференцію «Володимир Великий: у призмі історії та релігії»

Мабуть, жодна історична особа нашої давньої історії не була так високо шанована за життя й не була такою популярною у наступних поколінь, як Володимир Святославович. Уже відтоді, як князь сів на престол київський, вся його діяльність була спрямована на зміцнення внутрішнього та зовнішнього становища держави.

За часів князя Володимира Україна була найсильнішою державою за всі часи свого існування. Як же князь Володимир зміцнив державу? Історичну довідку про зміцнення держави на конференції надала вчителька історії Яна Олександрівна Селюченко.

Про найголовніше досягнення Володимира – впровадження у 988 році на неозорих землях Київської Русі християнства як офіційної державної релігії – розповів настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці отець Іоан.

Завідуюча бібліотеки Тетяна Іванівна Шеремет підкреслила історичне значення реформ, проведених Володимиром Святославовичем. А ще присутні на конференції поринули у літературно-музичний світ, слухаючи народну пісню про Володимира Великого, поезії Олександра Олеся, Лесі Українки, Тараса Шевченка та піднесли молитву до рівноапостольного князя Володимира про дарування українцям любові, злагоди і миру, яку виконали читачка бібліотеки Лариса Вовнянко та п”ятикласниця Даринка Бут.

Змістовною була книжкова виставка «Лицар духу». Розділи виставки поступово розкривають послідовність історичних подій – таких важливих у духовному житті українського народу. На виставці представлено науково-популярні видання, література українських письменників про Великого князя Київського, віршовані твори духовної тематики, енциклопедичні та довідкові видання.

Тетяна Шеремет, завідуюча Олишівської селищної бібліотеки

Читацько-духовна конференціяЧитацько-духовна конференція

Кiлькiсть переглядiв: 700

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.