В Олишівській селищній бібліотеці відбувся вечір поезії «Струни серця».

На побачення з місцевою поетесою Ніною Меледіною прийшли діти, онуки, сусіди, друзі та просто шанувальники українського слова. Так сталося, що поезія увірвалася в життя Ніни Петрівни зовсім несподівано. Увірвалася і полонила, зробивши життя тендітної та простої україночки таким незвичним і таким наповненим. Ніна Петрівна написала 64 вірші та власним коштом видала збірочку «Нащадкам», яку нещодавно подарувала читачам бібліотеки.

В народі мовиться: „Хліб краще родить на заспіваній ниві, на обігрітій людським теплом, усміхом, красою". Залюблена у життя – так можна сказати про Ніну Петрівну. Її вірші – то дзеркало душі, щедрої, сонячної, відкритої. З поезій та авторських коментарів учасники зустрічі з талановитою односельчанкою дізналися про її життєвий шлях, становлення характеру, про її погляди та переконання. Схвильовані і захоплені слухали присутні поезії в авторському виконанні, у яких майстер слова торкається багатьох тем — теми кохання, природи, родини, людського буття. Темі рідного краю, рідної землі наша односельчанка присвятила чимало творів.

В поезії Ніни Петрівни, відчувається глибоке переживання за свою Батьківщину. Доля України та її дітей не байдужа поетесі. В одному з віршів вона звертається:

Схаменіться, люди, на цім світі!

У вас також є рідні матері і діти.

Не проливайте більше крові,

Давайте жити в мирі і любові.

В збірці «Нащадкам» — оповіді не просто про незнайомих людей, а про земляків. Людина живе в оточенні інших. І дуже часто ми один про одного нічого не знаємо. Тож я думаю, дуже приємно, читаючи книгу, впізнавати у ній знайомих людей. Авторка багато рядків присвятила своїй родині: двом синам та доньці, всім онукам, яких у неї шестеро. Багата родина, тому така і багата душа на добро у нашої землячки. Письменниця дуже любить дітей, тому з такою ніжністю пише і дитячі вірші.

„Якщо птах не літає — відмирають крила, якщо людина не творить добро — відмирає серце", — так говорять у народі. Людина, яка живе на землі, має творити добро і розвивати ті таланти, які дарував Господь. У Ніни Петрівни є цей талант.

Зустріч вийшла напрочуд цікавою, корисною і душевною, тож і час, відведений на спілкування, збіг непомітно. Завершили зустріч щирі оплески, квіти, побажання творчого натхнення та нових побачень із шанувальниками поетичного слова.

А ще в той день олишівці відкрили для себе ще одну талановиту жінку – Наталію Савчук, вчительку Олишівської загальноосвітньої школи, закохану в українську народну пісню. На прохання присутніх саме вона стане героїнею наступної зустрічі в Олишівській селищній бібліотеці.

Процвітай же, рідне слово, на сторінках творів письменників рідного краю!

Тетяна Шеремет, завідуюча Олишівської селищної бібліотеки

Вечір поезії в Олишівці

Вечір поезії в Олишівці

Кiлькiсть переглядiв: 467

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.