«Будеш жити, Україно!»

«Будеш жити, Україно!» - святкову програму під такою назвою підготували для жителів Брусилівської громади працівники сільської бібліотеки та будинку культури.

У день свята із самого ранку селом лунали національні мелодії, серед людей, що збиралися в сільському парку, відчувалась святкова атмосфера. Під затишною кроною дерев бібліотека розмістила свій виставковий комплекс «Живи і міцній, Українська державо!». На виставках – кращі видання про Україну, Чернігівський край, рідний Брусилів та його людей. Ведуча Наталія Губко та сільський голова Олександр Сербін відкрили свято та поздоровили своїх краян із днем Державного прапора та Днем незалежності України. Під звуки Державного Гімну Вероніка та Настя Губко, Сашко Хромець та Діма Магира підняли Державний Прапор. Завідуюча бібліотекою Світлана Капран розповіла про історичні віхи українського державотворення та державної символіки, сільський голова Олександр Сербін наголосив на сьогоднішніх подіях в Україні. Із шанобливою вдячністю згадали брусилівських хлопців – воїнів АТО та вшанували загиблих захисників хвилиною мовчання. Світлана Капран провела учасників свята до могили загиблих воїнів-визволителів, учасників Другої світової війни, вдячна громада поклала квіти до підніжжя плит з іменами, навічно закарбованими в памяті односельців. З проповіддю звернувся настоятель храму Архистратига Михаїла отець Миколай та побажав громаді розуму і миру, добра, благополуччя та божої благодаті.

Довго лунали селом пісні, мелодії, поезії у виконанні учасників художньої самодіяльності. Цього дня дебютував наймолодший учасник аматорського колективу – Сашко Хромець, який разом з мамою – Світланою Хромець, активною учасницею сільських святкових дійств – зворушливо виконали пісню «Вишиванка». До душі прийшлося глядачам інсценоване дійство зі свічками, яке подарували сільчанам Світлана Хромець, Віка Хижняк, Володимир Бичков, Ірина Доломан.

Світлана Капран, завідуюча бібліотекою,

с. Брусилів

День Незалежності в Брусилові

День Незалежності в БрусиловіДень Незалежності в Брусилові

День Незалежності в БрусиловіДень Незалежності в Брусилові

Кiлькiсть переглядiв: 543

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.