В Шибиринівську бібліотеку завітав ветеран Другої світової війни Герард Кузнєцов

На передодні дня визволення Чернігівщини в Шибиринівську бібліотеку завітав ветеран Другої світової війни Герард Кузнєцов. Людина-легенда про визволення Чернігова знає майже все, і, нажаль, не з книжок, а з власного життя.

Герард Олексійович робить багато для збереження пам'яті про Другу світову, про подвиг визволителів, героїзм народу, щоб юні жителі Чернігівщини любили рідну землю, знали історію свого краю. Він не лише учасник війни, а й дослідник маловідомих її сторінок, автор книг про Чернігівське підпілля «Літопис міста Чернігова в період 1941 – 1945 рр.» та «Край нескорений». Діяльність ветерана є зразком безмежної любові до Чернігівщини та України. В мирний час Герард Кузнєцов зробив 150 археологічних відкриттів, які були опубліковані в наукових журналах.

Нажаль, в Шибиринівці вже немає жодного ветерана, тому користувачі бібліотеки, громада, уважно слухали Герарда Олексійовича. Громада вшанувала пам'ять загиблих в роки Другої світової війни, читач – Володимир Мазай – зачитав зворушливі слова власних поезій.

Чорним смутком війна прокотилась по родинах. До спогадів був запрошений ветеран педагогічної праці Леонід Лісовий. Він розповів про нелегкі дитячі роки та відбудову держави після війни. Тепло вітали ветерана, діти, разом зі своєю вчителькою Мариною Тимошенко подарували квіти. На завершення бібліотекар Надія Кедровська, яка й організувала цю зустріч, запропонувала окрайцем хліба пом'янути всіх загиблих в буремні роки.

Бібліотекар Шибиринівської сільської Надія Кедровська.

в Шибиринівській бібліотеці в Шибиринівській бібліотеці

в Шибиринівській бібліотеці

Кiлькiсть переглядiв: 497

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.