Вічна слава солдату – герою, і солдату без нагород. Хто загинув хоробро від бою, захищаючи рідний народ.

19 вересня у Старому Білоусі відбулася зустріч з ветеранами «Тих днів не змовкне слава». Розгорнутою книжковою виставкою про події Другої світової війни та дні визволення нашого краю від нацистських окупантів зустрічала гостей бібліотека та її завідуюча Любов Макеєнко. Запросила Любов Іванівна і на історичний екскурс «Старий Білоус в роки нацистської неволі». Своїми роздумами поділилися голова місцевої ветеранської організації С.О.Лук’яненко, депутат сільської ради, мати учасника АТО Л.М.Чучвага, сільський голова М.Б.Нехай. Батько воїна-учасника АТО – М.М.Щербина презентував громаді натхненні власні поезії, присвячені тривожному сьогоденню. Долучилися до заходу і учасники художньої самодіяльності, запросивши громаду на концертну тематичну програму.

Любов Макеєнко, завідуюча Старобілоуської сільської бібліотеки

Вшанування на честь визволення Чернігівщини від нацистських окупантів відбулися в Павлівці. Працівники сільської бібліотеки та будинку культури запросили цього дня громаду на сільський майдан, до пам’ятника загиблим воїнам, що поряд з будинком культури, аби згадати події далеких воєнних років та вшанувати тих, хто віддав своє життя на дорогах Другої світової заради сьогодення – щасливого і мирного. «Нам заповідана мужність і честь» – тематика вшанувань всенародного подвигу. Завідуюча бібліотекою Ольга Соколенко ознайомила учасників з матеріалами книжково-документальної експозиції «Чернігівщина в полум’ї війни», провела воєнними дорогами, пройденими односельцями в грізні 1941 – 1945 роки. Багато хто не зміг стримати сліз від виступів учасників художньої самодіяльності – стільки душевності і натхнення вони вклали у рядки прочитаних поезій та пісень часів Другої світової, всенародної війни. До вечора було чути на майдані розповіді, спогади, пісні, які знала і підспівувала вся громада.

Ольга Соколенко, завідуюча Павлівської сільської бібліотеки

21 вересня Чернігівщина відзначала 72-гу річницю звільнення від нацистської окупації. Працівники Олишівського Будинку культури та селищної бібліотеки запросили на вечір –спомин «Полум’ям подвигу вашого наші горять серця» ветерана Другої світової війни Івана Андрійовича Трохименка та родичів мужніх односельців, щоб вшанувати пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення рідного краю, та населення, яке постраждало від дій нацистських окупантів.

Привітати олишівців зі святом завітали селищний голова Олена Петрівна Матвієнко та народний колектив «Пряля» Олишівського БК. Під час заходу усі присутні мали змогу більше дізнатися про хроніку подій визволення Чернігівщини та Олишівки. Ведучі заходу директор БК Ніна Назаренко та завідуюча бібліотекою Тетяна Шеремет розповідали цікаві факти з героїчного минулого олишівських партизан. Селищний голова Олена Петрівна Матвієнко вручила ювілейну медаль ветерану Трофименку І.А. та побажала всім мирного неба. Цікавою була презентація другої книги «Літопис доль та днів минулих», в якій є відомості про воїнів, які загинули під час оборонних і визвольних боїв на території Чернігівського району.

В кінці зустрічі учасники заходу поклали квіти до обеліску Слави та Братської могили, ветеран війни Іван Андрійович Трофименко та старшокласник Влад Зоренко запали свічку пам’яті.

Олишівка. 72 річниця визволення

Завідуюча Олишівською бібліотекою Тетяна Шеремет

Кiлькiсть переглядiв: 425

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.