Свято «Сільські долі» в Гірманці

В неділю 20 вересня над Гірманкою лунала гучна музика. Святково одягнені гірманці, і старе і мале, поспішали в центр села на свято «Сільські долі». Під відкритим небом розмістили стільці та зробили сцену. Людей зібралось чимало, незважаючи на те, що Гірманка дуже маленька, проживають тут переважно пенсіонери та дачники, і лише кілька молодих сімей. Подарувати свято та відволікти від важких сільських буднів приїхали учасники художньої самодіяльності Жукотківського Будинку культури. Вітали зі святом в.о. сільського голови Жукотківської сільської ради Тетяна Біла та настоятель Жукотківської церкви отець Георгій. Хвилиною мовчання вшанували загиблих в роки Великої Вітчизняної війни та на сході України.

З вуст ведучих Оксани Голич та Вікторії Загаби лунали вітання кожній родині. Про кожного розповідали коротеньку біографію. Кожна родина отримала пісню в подарунок. Найстаріша жителька села Кот Ганна Іванівна (91 рік), корінна жителька Трепаха Ольга Андріївна, якій 88 років, народилася і все життя прожила в рідному селі.

В селі багато майстринь української вишивки, це Луговська Марія , Леонова Тетяна, Спутай Людмила та Малафієнко Валентина, яка ще й принесла до святкового столу миску пухнастих вареників, аж тут і пісня їй в подарунок про вареники.

Багато сімей в Гірманці створилося завдяки військовій частині, яка колись тут дислокувалась. Бо молоді солдати познаходили собі в селі свої половинки. А подружжя Дольників та Леонових народилися і побралися в Гірманці. Місцевому фермеру Луговському Віталію вручили коровай, бо він наче староста села, його підтримку та допомогу відчуває кожен гірманець.

Смачного плову наварив Єганов Володимир. Концертна програма тривала більше двох годин але глядачі не втомилися аплодувати, а дехто витирав сльози. Своїми чудовими піснями та золотими голосами на запрошення художнього керівника Ігоря Манишева приїхали порадувати Сергій Тимошенко з Шибиринівки та Віктор Кравченко з М.Коцюбинського. Велике їм за це спасибі. Також гірманці щиро вдячні всьому колективу художньої самодіяльності, а саме : подружжю Дольників, Світлані Манишевій, Тетяні Омельяненко, Миколі Ребенку, Павлу Ющенку, Людмилі Спутай, художньому керівнику Ігорю Манишеву, восьмирічній Каріні Загабі та ведучим.

Свято продовжувалось за святковим столом, який гнувся від різних напитків та наїдків, після яких і потанцювати не гріх. Наостанок хочемо побажати цим щирим, привітним, дружелюбним людям щастя і мирного чистого неба.

Оксана Голич, зав.бібліотекою

Вікторія Загаба, директор БК

на святі «Сільські долі» в Гірманці на святі «Сільські долі» в Гірманці

Кiлькiсть переглядiв: 739

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.