«України вірнії сини»

Сьогодення випробовує українців на силу духу, доблесть та відвагу. Тисячі захисників беруть зброю до рук, аби зберегти Україну для своїх батьків і дітей. Розповісти про їх подвиг, назвати імена, зібрати і систематизувати матеріали, які вже сьогодні стають історією, – завдання сучасних бібліотекарів.

Працівники відділу обслуговування Чернігівської ЦРБ організували книжкову виставку «України вірнії сини», яка постійно діє у читальному залі Михайло-Коцюбинської бібліотеки. Матеріали про односельців-захисників систематично збираються і доповнюються. А 13 жовтня, напередодні Дня захисника України, виставку презентували для учасників урочистого мітингу. Основна частина матеріалів – це світлини, які робили вояки за сотні кілометрів від рідного селища. Вони розповідають про службу, побут, жартівливі й трагічні моменти, котрі сьогодні – пам’ять, часточка історії. Першою спробою систематизувати інформацію є краєзнавче видання «Борись в ім’я честі», яке користувалось особливою увагою серед односельців та учнів гімназії. Також були представлені матеріали про українську військову традицію, Запорізьку Січ та подвиг українців у Другій світовій війні.

Важливо, що виставкою зацікавились учасники бойових дій. Адже саме на їх прикладі будуть виховуватися нові покоління українців.

День захисника України в М.- Коцюбинському День захисника України в М.- КоцюбинськомуДень захисника України в М.- Коцюбинському

Кiлькiсть переглядiв: 625

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.