Допомогли повірити у добро і казку

- Що ти хочеш отримати в нагороду за добре життя на землі?- запитав Господь у Миколая.Нічого не хочу,- відповів Миколай,- тільки дозволь мені, Боже, хоч інколи сходити з неба на землю і відвідувати дітей, яких я дуже сильно люблю. З того часу в ніч з 18-го на 19-те грудня Святий Миколай ходить по землі і розносить добрим і чемним дітям подарунки. Це найбажаніший день для дітлахів. Настав цей день і для маленьких олишівців, батьки яких є учасниками АТО.

Дуже сумно говорити по війну яка роздирає щасливе мирне життя нашої Вітчизни. Але вона є… І є багато дітей, які відчули, як це страшно думати не про дитячі розваги, а про те, як вимолити повернення батька, такого рідного, живим. Відтак, нашим святим обов’язком є піклуватися про дітей загиблих Героїв України, дітей воїнів, які боронили та боронять нашу землю на Сході країни.

Хоровод доброчинності «Святий отче Миколаю, ти прийди до нас із раю», який підготували Будинок культури та селищна бібліотека проходив в читальній залі бібліотеки. Ведучі заходу директорка Будинку культури Ніна Назаренко та завідувачка бібліотеки Тетяна Шеремет пригадали історію виникнення свята. Цілковито несподівано для всіх з'явилася на святі «олишівська казкарка»(художній керівник Будинку культури Світлана Постол), яка привітала дітлахів, їх батьків та всіх гостей зі святом своїми новими віршами «Святий Миколай» та «Святкова казка» Маленькі олишівці охоче спілкувалися з нею, співали та декламували вірші, захоплено роздивлялися ялинку, різдвяний вертеп та книжкову виставку. Талановитістю вразили всі дітки наших воїнів.

Свято Миколая – не свято без цього улюбленого героя із давньої легенди. А прийшов він (зіграв Миколая художній керівник фольклорного колективу БК Анатолій Богатир) втомленим, адже притягнув величезні санчата з подарунками від профкому лінійно- виробничого управління магістральних газопроводів. А допомогали йому казкові герої (Вітя Хмелик та Рома Обловатний, батьки яких повернулися з АТО).

Прибули на дійство в Олишівку й інші «святі Миколаї», аби разом із подарунками та солодощами привезти олишівським діткам духовну підтримку, як своєю присутністю, так і вмістом свого мішка. У святковім мішку депутата районної ради Олександра Мисюри були не тільки яскраві подарунки- сюрпризи, а й щирі та теплі слова для родин учасників АТО та побажання миру. А допомогали йому депутат районної ради Василь Ярмоленко та наш земляк Олександр Орловський. У мішку з подарунками волонтерів «Самооборони Чернігівщини» були солодощі і святкова програма «Весела Пеппі». Діти радісно танцювали та спілкувались з аніматором. Командир «Самооборони Чернігівщини» Володимир Федорок зі свого мішка дістав одне з найкращих побажань-щоб діти ніколи не проводжали батьків на війну. До привітань приєдналися представник «Самооборони Чернігівщини» Наталія Кутова та селищний голова Сергій Малець. Діти в свою чергу теж вирішили зробити добру справу – попросили у Миколая миру Україні та створили листівку-привітання всім українським солдатам та передали родині Олексія Шунька, який нині продовжує боротьбу на сході України за суверенітет та територіальну цілісність нашої України.

До свята долучилося дуже багато добрих людей (підприємці Іван Славов та Ніна Овсійко) Колективні чи індивідувальні старання кожного доброчинця свідчать про справді велику силу любові, милосердя та підтримки, до якої спонукає це свято. Наслідуючи безкорисливий вчинок тисячолітньої давності великого чудотворця Миколая, люди культивують і поширюють цю доброчинність та єднання у добрих справах і намірах. Сьогодні це як ніколи потрібно Україні, нашим військовим, їхнім родинам, щоб допомогти їм повірити у добро та казку.

Завідувачка Олишівської селищної бібліотеки: Тетяна Шеремет.

день Святого Миколая в Олишівці

день Святого Миколая в Олишівці

день Святого Миколая в Олишівці

Кiлькiсть переглядiв: 553

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.