День Соборності в Андріївці

Це така дата, що її виучувати будуть напам'ять українські діти грядущих поколінь побіч таких дат, як дата Хрещення Русі, як битва над Калкою, як битва під Полтавою або зруйнування Січі.

державний секретар ЗУНР,
Лонгин Цегельський

Так в Андріївці 22 січня розпочалася година історичної дати, присвячена Дню Соборності України, підготована вчителями та вихованцями Андріївської ЗОШ, завідуючою сільської бібліотеки та завідуючою сільським клубом.

Для всіх бажаючих, бібліотекар підготувала книжкову виставку «І з того часу Україна – одна велика і єдина!».

Директор школи, Безлюдна Тетяна Анатоліївна розповіла, що в тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Так вже розпорядилась історія, що упродовж століть наш народ та землі України, належали до інших держав. Тож споконвічною мрією українців було об’єднання розрізнених частин України в межах однієї держави. Навіть зараз на Сході, нашим хлопцям, ціною власного життя, доводиться відстоювати територіальну цілісність країни.

Дітлахи читали вірші, співали пісні присвячені нашій Батьківщині, її суверенності та незалежності. Наприкінці заходу, хвилиною мовчання вшанували всіх тих, хто виборював об’єднання розрізнених частин країни в одну державу.

Як продовження заходу, бібліотекар спільно із сільським завклубом, провели флеш-моб, де дітям було запропоновано зобразити Україну, велику і єдину, за допомогою гербів кожної області нашої держави.

Завідуюча Андріївською сільською бібліотекою-філією

Панченко Ірина

День Соборності в Андріївці

День Соборності в АндріївціДень Соборності в Андріївці

Кiлькiсть переглядiв: 454

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.