Урок-реквієм в Андріївці

Не жалій, моя нене, що я не вернуся,

Не кляни ворогів! Нехай судить їх Бог!

Я для тебе сьогодні з небес посміхнуся,

Ти лишень свої очі здійми до зірок!
(Із інтернет ресурсу).

18 лютого, В Андріївці було проведено урок-реквієм, присвячений пам’яті тим, хто воював в Афганістані, Чечні, на Сході України, і поклоніння тим, хто щохвилини жертвує своїм життям заради нас, підготований вчителями та вихованцями Андріївської ЗОШ, сільським бібліотекарем та завідуючою сільським клубом.

Директор школи Безлюдна Тетяна Анатоліївна розповіла, що в тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події.

Першою такою гіркою сторінкою наших спогадів була Афганська війна, що тривала 10 років. Через цю війну пройшло 700 тисяч чоловіків. Серед них 30 % були українці. 12 українцям було присвоєно звання Героя Радянського Союзу.

Другою гіркою сторінкою наших спогадів були недавні події на майдані. Дякуючи цим подіям пробудилась приспана роками національна свідомість.

Третьою сторінкою спогадів була війна на Сході України. Війни! Скільки їх було в історії людства. І завжди ще страждання, сльози, втрата самого дорогоцінного в житті, біль…Тому ми повинні пам’ятати, що солдати добровольчих загонів та регулярної армії віддали своє життя за кожного з нас.

Сільський бібліотекар підготувала куточок Пам’яті небесної сотні. Прочитала свою власну поезію «Матері ХХІ століття».

Дітлахи читали вірші, співали пісні присвячені воїнам-інтернаціоналістам, Небесній Сотні, учасника АТО. Наприкінці заходу, хвилиною мовчання вшанували всіх тих, хто не повернувся додому із своєї війни.

Ведучі наголосили, добре було б щоб кожен з нас торкнувся пам’яті священного вогню. А світло цієї свічки мало б стати даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті вічно!

Панченко Ірина

Завідуюча Андріївської сільської бібліотеки-філії

урок-реквієм в Андріївці

урок-реквієм в Андріївці

урок-реквієм в Андріївці

Кiлькiсть переглядiв: 395

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.