До 145-й річниці з дня народження Лесі Українки «І просте твоє слово…»

25 лютого в приміщенні Дніпровської ЗОШ відбувся захід, присвячений 145-й річниці з дня народження Лесі Українки «І просте твоє слово…».

Завідуюча бібліотеки Марія Кравченко провела присутніх тернистими життєвими та творчими дорогами видатної поетеси. Учасники літературного екскурсу відвідали презентацію творчого доробку авторки «Поетичні твори Лесі Українки», який складався із трьох тематично визначених частин: «На крилах пісень», «Думи і мрії» та «Відгуки».

Найбільш обізнані читачі взяли участь у літературній вікторині, організованій заступником директора школи з навчально-виховної роботи Лариси Бобик.

Своє захоплення поетичним словом Українки, її громадянською позицією висловила учениця 10 класу Оксана Мельник, озвучивши спогади родини Косачів та їх сучасників, а голосом одинадцятикласниці Анастасії Райської та п’ятикласника Максима Свириденка, які із творчим натхненням розігрували сценку «Дівчинка з Полісся», до глядачів звернулася Леся та її брат Михайло.

Позитивного настрою, сповненого гордості за свій народ в особі Лесі Українки, додали слова впевненості завідуючої бібліотеки Марії Кравченко в тому, що її твори і її життєва дорога спонукають до подальшого вивчення спадщини поетеси, яка до останньої хвилини не залишала любити життя, не полишаючи своєї зброї – поетичного слова.

Завідуюча Дніпровської бібліотеки Марія Кравченко

Кiлькiсть переглядiв: 464

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.