«Я В СЕРЦІ МАЮ ТЕ, ЩО НЕ ВМИРА…»

Люди і покоління –

се тільки кільця в ланцюгу

великім всесвітнього життя,

а той ланцюг порватися не може.

Леся Українка

Імʼя Лесі Українки – наймужнішої поетеси у світі – сяє непогасною зорею в славному сузір’ї великих майстрів українського слова, поряд з світлими іменами Тараса Шевченка, Івана Франка, Михайла Коцюбинського. Палка патріотка, вона віддала весь свій талант українській літературі, яку мріяла побачити в першій лаві прогресивних літератур світу.

Творчість письменниці належить до тієї прогресивної спадщини минулого, яка для кожного нового покоління відкривається новими духовними скарбами, живе у віках, даруючи людям мудрість, мужність і красу.

В рамках відзначення 145-ї річниці з дня народження Лесі Українки Петрушинська сільська бібліотека підготувала літературно-музичну композицію «Я в серці маю те, що не вмира…». На захід були запрошені учні 6-8 класів Петрушинської школи, вчителі.

Бібліотекар Н.Логвиненко підготувала і представила книжкову виставку її творів, портрет письменниці, цитати з творів. Познайомила присутніх з автобіографією поетеси та зробила огляд творчості. Також присутні змогли переглянути відеопрезентацію життя і діяльності Лесі Українки «В її іменні барви України». Оксана Бекало та Максим Ткаченко читали вірші написані поетесою. Вчителька історії Оксана Дубчак розповіла про літературно – меморіальні музеї і пам’ятники які знаходяться на території України і виконують велику роботу зі збереження національних духовних цінностей, пов’язаних із життям і творчістю Лесі Українки.

В кінці заходу учні школи активно прийняли участь в літературній вікторині.

Життя поетеси — це легендарний подвиг мужньої і мудрої людини, ніжної й нескореної жінки, геніального митця і борця, рівноцінну постать якій важко знайти навіть на планетарних художніх теренах.

Н.Логвиненко бібліотекар

Петрушинської сільської бібліотеки

Петрушин. Леся Українка

Петрушин. Леся Українка-виставка

Кiлькiсть переглядiв: 516

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.