«Вшановуємо героїв-чорнобильців»

В 30-і роковини Чорнобильської трагедії Брусилівська бібліотека-філія ЦБС вшанувала вдову чорнобильського героя Андрія Степановича Аніщенка. З 28 квітня по 3 червня 1986 року Андрій Степанович працював ліквідатором аварії 1-ї категорії – водієм «КАМАЗу» в зоні техногенного лиха, отримавши високу дозу радіації та інвалідність 2-ї групи. Дружина, Ганна Петрівна, теж інвалід 2-ї групи. Разом з дітьми – читачами бібліотеки Веронікою Губко та Катею Ковтун – завідуюча бібліотекою Світлана Капран відвідали вдову, вшанували пам'ять Андрія Степановича, подарували квіти, прослухали та записали її спогади.

Світлана Капран,завідуюча Брусилівської бібліотеки-філії ЦБС

У Дніпровському в день Чорнобильської трагедії сільська бібліотека та місцева школа запросили громаду на урок-реквієм, на якому віртуально відтворили події 30-річної давнини, коли сталася страшна аварія на ЧАЕС. Діти розповіли про земляків, які в ті жахливі дні квітневого 86-го виконували свою роботу біля палаючого реактора, передаючи в розповідях весь той жах і біль, страждання і почуття громадянського обов’язку своїх односельців – Миколи Бойка, Анатолія Кравченка, Михайла Кирієнка, Миколи Луговського.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто віддавши своє здоров’я і життя, захищав нинішнє і наступні покоління – Петра Бойка, Петра Зеляка, Миколу Кудіна.

Про них, про героїв Чорнобиля, говорила бібліотекар Марія Кравченко, розгорнувши перед читачами виставку-реквієм «Дзвони Чорнобильської біди».

Марія Кравченко, бібліотекар Дніпровської бібліотеки-філії ЦБС

Ліквідатори з БрусиловаВиставка до 30-ї річниці аварії на ЧАЕС

Ганна Петрівна Аніщенко - вдова ліквідатора з БрусиловаГанна Аніщенко і бібліотекар Світлана Капран з Брусилова

Кiлькiсть переглядiв: 527

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.