День родини в Петрушині

8 липня щорічно в Україні відзначається День родини. 6 липня в Петрушинському сільському клубі громада відзначала родинне свято «А на тих рушничках земля рідна моя», яке підготували завідуюча клубом Н.Приходько та бібліотекар Н.Логвиненко. Святково прибрана зала: на сцені портрет Т.Шевченка в барвистому рушнику, на стінах рушники вишиті петрушинськими майстринями, квіти та віночки виплетені дівчатами з польових квітів, виставка старовинних рушників майстрині Є.Лазаревої.

Ведуча свята Людмила Крикол гостинно запросила глядачів до хати. Адже рідна хата – наша берегиня. Вона зігріта теплом материнської любові, осяяна мудрим усміхом батька. А рушник на стіні то давній український звичай. Не було жодної оселі, яка не була б прикрашена рушниками. З ними було пов’язане все життя українців. «Хата без рушника – що родина без дітей», - казали в народі.

На свято завітали почесні гості: помічник депутата обласної ради Борис Михайлович Петренко, представники місцевого підприємства Валерій Бородіхін, Володимир Сисоєв, сільський голова Євгеній Питинський.

Розпочалося свято українською піснею «Єднайтесь брати українці», яка у виконанні колективу «Журавка» прозвучала як гімн.

Гостей, як і годиться в українській хаті зустрічали хлібом – сіллю на мальовничім рушникові. Та й гості не прийшли з пустими руками, а з подарунками. Помічник депутата обласної ради Борис Петренко від імені депутата обласної ради І. Базалінського вручив українські костюми учасникам художнього ансамблю та працівникам культури, про які так довго мріяли аматори. Найкращі побажання жителям громади Б.Петренко від себе особисто і від депутата Базалінського залишив в книзі Літопису територіальної громади.

Українська хата, український рушник, червона калина, українська пісня, мова наша солов’їна – це невідʼємні часточки з яких складаються народні символи українського народу.

І полилася в залі рідна українська пісня. Петрушин завжди славився дзвінкими голосами. Його безмежні таланти звучали не тільки в своєму селі, а і за його межами. Звучать і нині. Останнім часом колектив поповнився новими учасниками, їх запрошують на районні свята. У їх виконанні звучать як фольклорні так і сучасні пісні. Зінаїда Деревʼянко, Світлана Питинська, Ольга Лобас, Лариса Лавріненко, Зінаїда Тєльна, Олександра Клименя, і неперевершене фольклорне тріо у складі Євдокії Лазаревої, Катерини Клановець, Євгенії Телень подарували глядачам справжнє українське родинне свято.

Від імені всієї громади сердечне спасибі спонсорам свята. Окреме сердечне спасибі депутату обласної ради І. Базалінському, його помічнику Борису Петренку, а також за спонсорську допомогу в організації свята щире спасибі: голові сільської ради Є.Питинському, керівникам місцевих підприємств В.Пахоті, Ю.Шпильці, які ніколи не відмовляють в організації масових заходів.

Бібліотекар Н.Логвиненко.

День родини в Петрушині

День родини в Петрушині

День родини в Петрушині

Кiлькiсть переглядiв: 592

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.