Презентація книги-каталогу Валерія Федічева «Портрет в скульптурі»

В Седнівській селищній бібліотеці відбулася презентація книги-каталогу Валерія Федічева «Портрет в скульптурі». Автор цієї книги розповів про свій життєвий і творчий шлях, про те, як навчаючись в Київському художньому інституті, розпочав свою активну творчість. Серед робіт В.Федічева – скульптури, бюсти, барельєфи та горельєфи, медалі і пам’ятники, виконані у різний час і в різноманітних матеріалах. В них повною мірою проявилися одухотворена творчість, глибинна емоційність й оригінальна пластика.

В передмові до книги мистецтвознавець Юлія Полтавська пише: «Досить швидко з’ясувалось, що в українське мистецтво прийшов оригінальний і самобутній художник, який вміє мислити яскраво, неординарно, який проникає в саму суть створюваних ним образів…».

В альбомі представлено лише невелику частину мистецького доробку художника. Його образи різні: трагічні й епічні, сатиричні й гротескні, своїм художнім трактуванням багато що можуть розповісти про погляди автора.

Валерій Федічев неодноразово відвідує історичне містечко, відтворює мальовничі краєвиди на полотні, то ж седневські пейзажі в альбомі знайшли своє достойне місце.

Учасники презентації щиро продякували за таку цікаву зустріч та сфотографувалися на згадку.

Євдокія Фрол, завідуюча Седнівської селищної бібліотеки

презентація книги-каталогу Валерія Федічева «Портрет в скульптурі»презентація книги-каталогу Валерія Федічева «Портрет в скульптурі»

Кiлькiсть переглядiв: 646

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.