ТОБОЮ ЗЕМЛЕ БАТЬКІВСЬКА ЖИВУ

– Я дякую долі за те, що народився у цьому благословенному краї, у цьому райському куточку землі, за те, що де б я не був, серцем завжди лину до отчого порогу, до рідної хати, до найдорожчих людей, в рідний Петрушин – сказав сільський голова Євгеній Питинський, розпочинаючи чудове свято громади – День села, який відбувся 13 серпня.

Здавна так повелося, що молоде покоління в Петрушині завжди шанобливо ставиться до людей поважного віку. Тому свято села розпочалося із вшанування людей, які є гордістю сільської громади.

Спершу привітали найстаршу жительку села, надзвичайно добру і трудящу жінку, солдатську вдову, яка в роки війни своєю працею в тилу наближала велику перемогу – Качну Олександру Олександрівну. В цьому році вона відсвяткує свої 97 років.

Теплі слова привітання і подарунки отримали ліквідатори Чорнобильської катастрофи, які нині живуть в нашому селі - Кисловець Віталій Якович, Маковський Володимир Цезаревич, Маковська Галина Андріївна, Салій Сергій Володимирович.

Ще два роки тому ми не особливо звертали увагу на слова «Слава Україні – Героям слава !», а тепер вони набули нового змісту. Наразі вже точно зрозуміло – ці слова адресовані хлопцям, які зі зброєю в руках стали живим щитом на захист східного кордону України. Серед них і наші односельці – Сергій Авраменко, Дмитро Крикол, Артем Томаш. Саме вони є прикладом патріотизму, героями, кому ми завдячуємо мирним небом, спокійним сном, щасливим дитинством. Для них читав вірші Максим Ткаченко, які сам написав.

Багато теплих слів було сказано про таких людей як - Пархоменко Катерина Василівна, Питинська Галина Василівна. Це особливі жінки, їх імена занесені до Книги Почесних громадян с.Петрушин.

Пархоменко Катерина Василівна -40 років свого життя вона присвятила нелегкій, відповідальній та водночас благородній професії. В будні і свята вона стоїть на сторожі життя та здоров’я людини. Саме її високий професіоналізм, чуйність і доброта є найважливішими у зміцненні здоров’я людей нашого села.

Питинська Галина Василівна - п’ятдесят чотири роки віддала Галина Василівна нашій школі і дітям. Також вже довгий час петрушинці знають Галину Василівну не тільки як свою вчительку, а й як чудову майстриню вишивки. Сьогодні в її добірку колекція рушників, скатерті, картини, ікони. Галина Василівна щиро дякувала громаді, що її не забувають і подарувала громаді вишитий портрет Т.Шевченка.

Для гостей свята сільська бібліотека розгорнула краєзнавчу виставку «Краю мій коханий, з батьковим порогом», де були виставлені роботи Питинської Галини Василівни, а також краєзнавчі матеріали про село, серед яких була презентована нова книга С.Горобця «Нарис історії села Петрушин, XVII ст.». Також присутні мали змогу переглянути презентацію села та фотоматеріали про людей села.

Привітала громада і своїх односельців, які у щасливому шлюбі разом уже багато років, також іменинників – ювілярів.

Линули Петрушином вітальні українські пісні у виконанні аматорського колективу «Журавка» Петрушинського клубу, а також привітати громаду з Днем села завітали наші сусіди – дует «Гармонія» з села Терехівка.

А потім було частування - козацький куліш із пшона, рибна юшка, шашлик..., безпрограшна лотерея. А допомогли із цим місцеві підприємці. Хотілося б подякувати за надану матеріальну підтримку у проведенні Дня села - І.Базалінського, Ю.М.Шпильку, В.Ю.Пахоту, О.В.Сиворакшу, В.М.Мандрику, Н.П.Телень, Т.О. Буренок.

Н.Логвиненко, бібліотекар

Питинська Галина Василівна «Журавка» Петрушинського клубу

Кiлькiсть переглядiв: 654

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.