Відкриття пам’ятнику генерал-майору Михайлу Потапову та бійцям 5-ї армії в Андріївці.

Ми всі живі завдячуєм героям –

Далеким, близьким і в новітній час,

Які своєю праведною кров*ю

Від всіх незгод оберігають нас.

(Із Інтернет ресурсу).

9 вересня в селі Андріївка напередодні 72-ї річниці визволення Чернігівщини від нацистських загарбників було встановлено пам’ятник генерал-майору Потапову Михайлу Івановичу та бійцям 5-ї армії. На відкриття завітали жителі села та гості з району. Приємно було, що на відкритті були присутні живі творці перемоги 1941-1945 років – Панченко Михайло Федосович та Белан Михайло Гаврилович.

Перед гостями свята виступили заступник голови Чернігівської РДА Андрій Леонідович Курданов, голова ветеранської організації Анатолій Михайлович Скуратович. Сільський голова Єрема Віктор Іванович нагадав всім присутнім , що потрібно шанувати і не забувати подвиг тих людей, які не шкодуючи власного життя встановлювали справедливість на своїй землі. Дуже шкода, що і в наш час на Сході лунають вибухи, чути постріли, гинуть люди. Та хочеться вірити в те, що колись таки закінчиться ця гібридна війна. Почесне право відкрити пам’ятник було надано голові Чернігівської районної організації ветеранів України Скуратовичу А.М. та Андріївському сільському голові Єремі В.І.

Для гостей, що завітали на відкриття, сільський бібліотекар підготувала книжкову виставку «Тісно переплелися сьогодення і минуле», на якій була висвітлена інформація про Потапова Михайла Івановича та 5-ту армію, краєзнавчі матеріали про односельців – учасників Другої Світової війни, про односельчан учасників АТО. Також була запропонована добірка художньої літератури «Рядки обпалені війною».

Хоч була війна і було важко, та попри все бійці знаходили час для того, щоб заспівати пісню або заграти на гармоні. Про це гостям заходу нагадав аматорський колектив сільського клубу «Вербиченька» , виконавши патріотичні пісні.

Пам’ятайте друзі, цих людей довіку,

Тих, хто повернувся, й хто поліг в боях.

І вклонімось всі ми до землі їм низько,

Квітами устелимо їх тернистий шлях.

(Із Інтернет ресурсу).

Завідуюча Андріївської сільської бібліотеки-філії

Мосійчук Ніна Миколаївна

Андріївка

Андріївка

Андріївка

Кiлькiсть переглядiв: 474

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.