«Козацькому роду нема переводу»

«Козацькому роду нема переводу» – свята істина, що ще раз ствердилася у свідомості присутніх на урочистостях у Киселівці, присвячених Дню українського козацтва та Дню захисників України. На сторінках видань, представлених на літературно-документальній експозиції «Нащадки козацького роду», ожила історія війська українського та слава українського воїна-захисника. Віра Чуприна, завідуюча бібліотеки, провела присутніх шляхами козацької слави та її продовжувачів – героїчних воїнів-нащадків, що боронили і боронять Україну на території зони АТО. Ведучі свята та його організатори – вчительський склад НВК – А.Мироненко, О.Каменська, С.Білоус, озвучили історичний екскурс в часи козацтва, розповіли про козацькі звичаї і традиції. Свято продовжилося конкурсами та веселими козацькими змаганнями.

Під час акції «Бібліотека – воїнові АТО» завідуюча бібліотекою Віра Чуприна відвідала учасників бойових дій вдома та з привітаннями на добру згадку подарувала книгу «Борись в ім’я честі», випущену централізованою бібліотечною системою та краєзнавцями району.

Віра Чуприна, завідуюча Киселівської бібліотеки-філії ЦБС

у Киселівці

у Киселівці

В День захисника України та День українського козацтва Кувечицька бібліотека-філія ЦБС та будинок культури запросили громаду на зустріч з воїнами АТО та учасниками бойових дій на території інших держав «Служити вірно Вітчизні дорогій». Інформаційний фотостенд «Доля обрала вас» та розгорнута книжкова виставка бібліотеки розповіли про славні сторінки біографій воїнів-земляків. Своїми спогадами поділилися присутні на зустрічі М.Сердюк та Ю.Леонов. За скромними розповідями – картини бойових дій та роки служби, труднощі і перемоги, солдатська дружба і почуття патріотизму та відповідальності за долю Вітчизни. Присутні хвилиною мочання вшанували пам'ять загиблих та подарували квіти воїнам-односельцям, на їхню честь лунали поезії і пісні. А на закінчення влаштували козацькі змагання та ігри, пригощали українським кулешем та узваром.

Валентина Лисак, бібліотекар Кувечицької бібліотеки-філії ЦБС.

Кiлькiсть переглядiв: 695

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.