Свято праці, свято долі, свято життя...

19 листопада, напередодні свята Дня працівників сільського господарства, в приміщенні Хмільницької сільської ради відбулися урочистості. На свято були запрошені ветерани праці із сіл Рябці та Хмільниця колишнього колгоспу «Дружба».

Вітаючи трударів села зі святом, сільський голова зазначив, що хлібороб, хоч і важка, але найцінніша професія, яка шанувалась в усі часи, адже від роботи селянина залежить добробут кожної родини.

Працівники будинку культури та бібліотеки створили для присутніх справжнє свято. Вклонились їм за те, що взяли на себе найважчу і найважливішу турботу - працювати на землі. На знак вдячності вручили запашний коровай Марії Трохимівні Леус, за плечима якої найбільший трудовий та життєвий шлях.

Усі запрошені ніби повернулись у свою молодість, наповнену працею, трудовим завзяттям, любов’ю, відданістю рідному селу. Згадали керівників господарства В.Д. Луговського – Героя Соціалістичної Праці та А.О.Сірого – заслуженого працівника сільського господарства України, нагородженого Орденом за заслуги III ступеня. Пишався колгосп кавалерами орденів: Лідією Василівною Гломоздою, Вірою Аркадієвною Макаренко, Ніною Михайлівною Сидоренко, Марією Семенівною Апанасенко, Лідією Андрієвною Романенко, Олександрою Іванівною Максименко, Петром Андрійовичем Романенком, Юлією Панасівною Макаренко, Марією Миколаївною Дорошенко, Василем Івановичем Жабинським, Олексієм Євсейовичем Гончаром, Миколою Федосовичем Самійленком, Ніною Григорівною Макаренко, Ганною Олексієвною Сокол, заслуженим працівником сільського господарства України Лідією Василівною Щербак. Прозвучали імена всіх присутніх, які за свою невтомну працю були нагороджені медалями та відзначені почесними грамотами, фотографїї яких неодноразово красувалися на обласних та районних Дошках пошани. Разом із теплими словами вітань лунали для трударів пісні від хорового колективу Хмільницького БК.

До привітального слова були запрошені Леус Галина Данилівна, яка працювала в колгоспі інженером по техніці безпеки та головою профкому, і колишній сільський голова Сидоренко Микола Михайлович.

Щиро дякували організаторам трударі за те, що згадали та зібрали їх всіх разом у затишній залі на святі, яке залишить в них найкращі спогади. Продовжилося спілкування за святковим столом на честь ветеранів праці, за яким ще довго лунали пісні.

Усіх ветеранів праці, які за станом здоров я не змогли бути присутніми у святковій залі, привітали на дому.

Організатори заходу висловлюють щиру подяку Пономаренко Миколі Дмитровичу, депутату районної ради, та товариству «Чернігівська індустріальна молочна компанія» за спонсорську допомогу у проведенні свята.

Ганна Якименко,завідуюча Хмільницької сільської бібліотеки-філії

Хмільниця

Кiлькiсть переглядiв: 592

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.