Бібліотечний тиждень: 12 – 18.12.2016. Інформаційний огляд

Бібліотечні заклади району продовжили роботу загальнорайонної краєзнавчо-пошукової експедиції «Тридцятий рік пливе над краєм біди Чорнобильської дзвін», присвяченої 30-м роковинам Чорнобильської катастрофи, та організували заходи, віддаючи шану всім тим, хто ціною власного життя і здоров’я захистив нас і весь світ від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Хроніку правдивої інформації про події ядерної техногенної катастрофи та учасників її ліквідації відтворювали книжкові виставки «Луна чорнобильських дзвонів», виставки-презентації «Долі, обпалені Чорнобилем: Чернігівський район», виставки-вшанування «Нам не забути синів землі, що відвели вогонь» (Заклади ЦБС).

Лейтмотивом бібліотечної акції «Чорнобиль. Трагедія. Пам'ять» стала глибока вдячність усім своїм землякам за мужність і стійкість в дні тяжких випробувань чорнобильського лиха. Такі акції відбулися у Халявині, Новому, Терехівці, Малинівці та багатьох інших селах району. На зустрічі-вшанування, години пам’яті «Луна Чорнобильських дзвонів» запросили Киселівська та Черниська бібліотеки.

У Брусилові працівники сільської бібліотеки і будинку культури – Світлана Капран та Микола Лимар – організували вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, залучивши до участі громадськість села. Про страшні випробування, які випали на долю учасників ліквідації аварії, розповів Микола Омелянович Скрипка. Організатори зустрічі із вдячністю наголосили, що ми завжди пам’ятаємо їх мужність, самопожертву, безстрашність. Емоційності додав концерт, підготовлений аматорами сільської сцени, а на закінчення – учасники заходу відвідали вдову ліквідатора Ганну Петрівну Аніщенко, аби побажати їй міцного здоров’я та подарувати невеличкі сувеніри.

У Брусилові У Брусилові

14 грудня центральна бібліотека району організувала семінар-нараду працівників закладів ЦБС за темою «Сучасні аспекти діяльності централізованої бібліотечної системи: особливості планування та звітності сільської бібліотеки-філії».

Перед початком роботи семінару працівники бібліотек стали учасниками вшанувань ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС у райдержадміністрації.

В ході роботи семінару слухачам було представлено теми: «Щодо питання стратегії роботи сільської бібліотеки: реалії сьогодення» (Колесник О.П., в.о. директора ЦБС); «Особливості планування та звітності закладів ЦБС», «Сучасний імідж бібліотеки та її роботи з дітьми: функції, завдання, особливості планування роботи на 2017 рік» (Городня М.В., провідний методист ЦБС); «Сучасні форми і методи бібліотечної роботи з молодіжною аудиторією» (Сердюк О.В., бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ); «Пріоритети у напрямку сприяння національно-патріотичному вихованню населення та популяризації Чернігівського краєзнавства» (Л.М.Притиковська, бібліотекар ЦРБ); «Бібліотечні фонди: тенденції формування та організації» (Т.А.Мірошник, провідний бібліотекар ЦРБ); відбувся діалог практиків бібліотечної роботи «Пропонуємо свій досвід». В ході семінару-наради працювала бібліотечна скарбничка «Я пропоную…».

М.Городня, провідний методист ЦБС

Кiлькiсть переглядiв: 602

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.