Бібліотечний тиждень. Інформаційний огляд: 30.01 – 5.02.2017 р.

Бібліотекарі на зборах сільських громад.

1 лютого в Серединській громаді відбулись збори уповноважених представників. З робочим візитом до села завітали О.М. Молибога – спеціаліст сектору у справах сім'ї, молоді та спорту РДА, В.М. Куниця – головний лікар комунального закладу Чернігівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги, депутати районної ради С.І. Куйбіда та О.М. Корюкін.

У фойє будинку культури розгорнув свою роботу виставковий комплекс. «Життя нашої громади» у світлинах представила директор будинку культури Надія Середа, краєзнавчі матеріали у розділі «Село на нашій Україні» презентувала бібліотекар Серединської бібліотеки Марія Лещенко, вироби сучасної вишивки зібрала Тетяна Шкурко, бібліотекар Топчіївської бібліотеки.

Працівники бібліотек та будинку культури взяли участь у зборах, на яких громада заслухала розгорнуту доповідь сільського голови Анатолія Пителя про результати роботи за 2016 рік та основні завдання на рік 2017-й. Доповідь було обговорено, висловлені критичні зауваження прийнято до уваги. Про дотримання законності та правопорядку на території сільської ради доповів старший інспектор поліції Положухно Ю.М., про стан пожежної безпеки і заходи профілактики присутніх проінформував провідний інспектор ЧРВ УДСНС у Чернігівській області Пупій С.М.. Збори прийняли і розміри місцевих зборів на засадах добровільного самооподаткування.

Літературними стежками.

Письменникам, життя і діяльність яких вплітається у славу України, центральна бібліотека району та її філії присвятили цикл розгорнутих книжкових виставок, літературних переглядів, біографічних портретів, вшановуючи цього тижня 205-річчя з дня народження Євгена Гребінки, 120-річчя – Євгена Маланюка, 115-річчя – Миколи Славятинського. І сьогодні серед нас є люди, чия творча спадщина – це справжній скарб нашого краю, який збагачує серця гідністю, честю, життєвою мудрістю і любов’ю.

2 лютого на зустріч з поетичною творчістю «Наше село – наше життя» запросили Любов Макеєнко, завідуюча Старобілоуської бібліотеки та місцевий поет Микола Щербина, відомий своїми численними публікаціями. Згадали творчий доробок своїх земляків – Н.Дорошенко, Н.Мехеденко, П.Кобзаря, К.Карцевої, перегорнули сторінки збірки поета Миколи Щербини «Дніпро пам’ятає». У виконанні автора слова звучали особливо проникливо і душевно. Саме це відмітили присутні, серед яких – голова місцевої ветеранської організації С.Лук’яненко, голова осередку учасників АТО С.Хрущ, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС А.Зубель. Все у нас буде добре, – «Треба тільки дружно жити, / Один одного любити, / Матір рідну поважати…», – закінчив цитатою із власної поезії Микола Щербина і для відвідувачів книгозбірні подарував свою поетичну збірку.

Кiлькiсть переглядiв: 522

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.