Їх назвали Небесною Сотнею

«Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані. Полягли за честь, за право бути Українцями, за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими ангелами-охоронцями».

Заходи з нагоди вшанування героїв Небесної Сотні відбулися у кожному бібліотечному закладі району. Розгорнуті книжкові виставки, фотоекспозиції розповідали жителям сіл і містечок про подвиг, який залишиться в нашій історії назавжди. 17 – 21 лютого уроки патріотизму, години мужності, години пам’яті відбулися в Андріївській, Ладинській, Мньовській, Павлівській, Новоселівській, Киселівській, Терехівській, Смолинській, Т-Слобідській, Краснянській, Дніпровській та інших бібліотеках ЦБС, розкриваючи теми «Вічна слава хоробрим», «Герої не вмирають», «Небесна Сотня – то в серцях вогонь», «Сотня непокорених героїв відходила у чисті небеса», «Вклонися тим, хто погас, щоб світило життя». 20 лютого День вшанування Героїв Небесної Сотні «Герої не вмирають… Герої просто йдуть» організувала Халявинська бібліотека, патріотичний реквієм «Герої не вмирають» – Жукотківська, на відеоперегляд «Зима, що нас змінила» запросила Олишівська селищна бібліотека.

20 лютого жителі М-Коцюбинської громади вшанували Героїв, котрі віддали своє життя в ім’я людської гідності та свободи. Зима 2014 року змінила країну, відкривши нову сторінку української історії. Про значення цих змін, важливість сучасних реформ й неймовірну силу духу та самопожертву розповів у своєму слові голова М-Коцюбинської громади Микола Завальний та заступник голови Чернігівської районної державної адміністрації Андрій Курданов. Голова Чернігівської районної ради Олександр Ларченко згадав фатальні дні того страшного лютого, свідком яких він став. Власними спогадами про події на Майдані поділився з односельцями батько загиблого героя Микола Миколайович Томилко. Його поетичне зізнання в любові до рідної країни схвилювало присутніх. Монолог матері у виконанні Олени Сердюк не лишив байдужими глядачів. Ведучі Юлія Томилко та Інна Шовкун відтворили хронологію подій. У виконанні Олексія Лактіна, Ірини Недобой, Анни Шовкун та Вероніки Пчолкіної прозвучали тематичні музичні композиції. У залі діяла інформаційна виставка, присвячена подвигу Героїв Майдану. Учасники заходу схилили голови перед світлою пам’яттю тих, хто несе свою небесну варту в ім’я рідного народу. Година пам’яті завершилась покладанням живих квітів до Меморіалу учасникам АТО та Меморіалу загиблим воїнам в роки Другої світової війни. (Інна Шовкун, Олена Сердюк, центральна бібліотека району).

18 лютого в Андріївці відбувся сьомий Турнір із волейболу, присвячений пам’яті Володимира Єреми та Героїв Небесної Сотні. Теплі слова пам’яті були висловлені директором школи Тетяною Безлюдною, Миколою Носком– ректором Чернігівського Національного педагогічного університету ім.Т.Г.Шевченка, заступником голови Михайло-Коцюбинської ОТГ Віктором Єремою, депутатом Михайло Коцюбинської селищної ради, заступником голови районної організації Радикальної партії Олексієм Бубеном.Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні. (Ніна Мосійчук, завідуюча Андріївської сільської бібліотеки).

20 лютого у Смолинській сільській бібліотеці відбувся патріотичний захід «Небесній Сотні – вічна пам’ять». Бібліотекар Ніна Білик та в. о. старости села Іван Смирнов ще раз нагадали громаді про буремні події, що відбувалися на Майдані і які змінили країну назавжди, довівши всьому світові, що народ України поставити на коліна неможливо, бо це народ волі, сили та незламного духу. (Ніна Білик, бібліотекар Смолинської сільської бібліотеки).

Кiлькiсть переглядiв: 582

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.