Тиждень дитячого читання відкрито!

Щорічно, в кінці березня, у бібліотеках України для дітей проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. У Чернігівській районній бібліотеці для дітей "книжчині іменини" розпочалися 23 березня конкурсом "Книгоманія - 2017". У ньому взяли участь учні 6-7 класів, найактивніші користувачі сільських бібліотек-філіалів району.

Перед виступом учасників була проведена своєрідна розминка: діти відповідали на "каверзні запитання" стосовно літературних героїв. В основній частині конкурсного завдання кожен учасник розповів про свою улюблену книжку, про автора цієї книжки, про враження від прочитаного твору. Діти дуже добре підготувалися, з усією серйозністю поставилися до конкурсу. Виступи Шолох Вікторії (Киїнка), Шильникової Дарини (Новий Білоус), Яковенко Анни (Кархівка), Геращенко Сніжани (Халявин), Сірої Вікторії (Дніпровське), Молочко Діани (Михайло-Коцюбинське) були цікавими і змістовними. Наступний конкурс називався " Ромашка". На кожній пелюсточці квітки було написано по 2 запитання з української та зарубіжної літератури, на які конкурсанти мали дати правильні відповіді. Добре справилися з завданням Скрипко Софія та Лісова Дарина з Халявина та Лугина Єлизавета з Михайло-Коцюбинського.

Компетентне журі визначило кращих з кращих. Критеріями відбору були: начитаність, вміння викладати свої думки, ораторська майстерність, комунікабельність, творчі здібності. Журі довго радилися, було важко вибрати кращих, так як всі діти дуже старалися і відмінно виступали. Невеличкими пам'ятними подарунками були відзначені всі учасники, а двоє кращих: Ворожбит Лілія 6 кл. (Трисвятська слобода) та Шпак Даніла 7 кл. (Михайло- Коцюбинське), які представлятимуть Чернігівський район на наступному етапі "Найкращий читач України" в обласній бібліотеці, отримали грамоти та книги в подарунок.

20172017 2017

Галина Полевик, заступник директора по роботі з дітьми Чернігівської районної ЦБС

Кiлькiсть переглядiв: 835

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.