До 200 – річчя від дня народження Т. Г. Шевченка

До 200 – річчя від дня народження Т. Г. Шевченка

Українська спільнота готується до відзначення 200 – ліття від дня народження Тараса Шевченка. Без постаті Великого Кобзаря неможливо уявити Україну. Його твори адресовані не тільки минулим, а й сучасним і прийдешнім поколінням українців. Це довели бібліотекарі Чернігівської ЦБС, які організували цикл виставок, переглядів літератури, краєзнавчих годин. Реалізація завдань президента Віктора Януковича щодо належної підготовки відзначення ювілею Шевченка розпочалася ще у 2013 році відкриттям тематичних виставок, проведенням творчих вечорів. Твори Шевченка супроводжують завжди нас по життю, адже це світовий геній.

За участі бібліотекарів Новинської, Халявинської, Новобілоуської, Седнівської бібліотек та їх активних користувачів пройшло багато заходів, присвячених Тарасу Шевченку.

Євдокія Фрол, завідуюча Седнівської селищної бібліотеки разом із своїми читачами у невимушеній формі розповіла своїм гостям про життя та творчість видатного поета, про дитячу допитливість, жагу до знань, захоплення малюванням. Була проведена краєзнавча година «Шевченко і Седнів» для дітей 5 – 7 класів, в ході якої відбувся показ слайдів, фотографій та каталогів художників. Талановитий виступ активної читачки Дуброви Анастасії, учениці 7 класу прийшовся до вподоби всім присутнім. Вона прочитала «Мені тринадцятий минало» англійською мовою. Презентація творчості поета «Шляхами Тараса Шевченка» також була представлена на заході.

Завідуюча Новобілоуської сільської бібліотеки Ніна П’ята представила книжкову виставку для дорослих «Поет, Геній, Пророк». Разом з учнями школи провела поетичну годину «Україна – це Шевченко, слово його – духовності гранітний моноліт», в ході якої пройшов конкурс поезій Шевченка.

Халявинський бібліотекар Ліна Коноваленко оформила стенд «Шевченкова світлиця», на якому представлені уривки з поезії Шевченка та портрет поета, вбраний у вишитий рушник. Було представлено багато краєзнавчих матеріалів: папки «Шевченко і Чернігівщина», «Пам’ятники Тарасу Шевченку на Чернігівщині», стенд прикрашений фотографіями картин Шевченка «Гайдамаки» та «Катерина».

В Новинській сільській бібліотеці представлена книжкова виставка «Живи, поете, в славі віковій», оформлена бібліотекарем Марією Приходько. Для учнів 1 – 6 класів з метою ознайомлення з творчістю Т.Г.Шевченка організовано перегляд літератури «Художня спадщина Шевченка». Діти приймали активну участь у літературній грі «Душі людської чародій».

Кiлькiсть переглядiв: 595

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.