Вічна пам'ять синам України, які полягли в Афгані

«Вічна пам'ять синам України, які полягли в Афгані»

10 лютого Іванівська сільська громада вшановувала воїнів-інтернаціоналістів. У будинку культури відбувся захід, організований спільними зусиллями навчально-виховного закладу, працівників будинку культури та сільської бібліотеки. На вшанування були запрошені учасники бойових дій в Афганістані, що мешкають в Іванівці – Гуренко В.П., Куча Ю.В., Зуйок І.О. Почесними гостями урочистого зібрання були Л.О.Гаєвська – заступник голови Чернігівської РДА, А. В. Гапич – голова організації ветеранів Чернігівського району, О.М. Пекур – голова Чернігівської районної організації ветеранів Афганістану, С.В.Шкуропат – начальник відділу культури і туризму, Н.В.Бушай – головний редактор районної газети «Наш край», О.П. Швидка – Іванівський сільський голова. Також були присутні представники сільських закладів Слободи, Количівки та Ягідного.

Найстрашніше і найбезглуздіше у світі – це війна. Кожному з більш ніж 600 тисяч тих, хто служив в Афгані, війна пройшла через життя. У рідні домівки не повернулися 13833 юнаки колишнього Радянського Союзу, 312 пропали безвісти, доля 330 невідома. Ми повинні пам’ятати тих, хто недожив, недоспівав, недокохав. Щороку 15 лютого схилятимуть знамена над полеглими, подаватимуть на службу Божу, за тих, хто загинув, лунатимуть скупі тости за тих, хто вижив.

В ході урочистостей школярі зворушливими віршами та піснями привітали воїнів-односельців, які брали участь у бойових операціях на територіях інших держав, згадали та пом’янули хвилиною мовчання бойових товаришів, життєвий шлях яких увірвався передчасно. Зі сльозами на очах переглянули фільм про односельчан, які виконували свій військовий обов’язок не лише в Афганістані, а й у Єгипті, на Кубі, у Північній Кореї, Сирії, Угорщині, колишній Чехословаччині, який змонтувала вчитель історії Іванівської ЗОШ Андрущенко Т.Б. за матеріалами з домашніх архівів воїнів. Переглянули виступ хорового колективу Іванівського БК. Сільський голова О.П. Швидка висловила вдячність за подвиг та вручила подарунки воїнам Афганістану, із щемом у серці слухали розповіді голови організації ветеранів Афганістану О.М. Пекура та голови організації ветеранів А.В.Гапича. Зі щирими та зворушливими словами звернулась до воїнів-інтернаціоналістів і заступник голови Чернігівської РДА Лідія Гаєвська. Вічна пам'ять синам України, які полягли в Афгані…

Кiлькiсть переглядiв: 637

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.