11 лютого у Пакульській школі відбувся захід і презентація книжки до 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.

11 лютого у Пакульській школі відбувся захід і презентація книжки до 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.

Цей захід і вихід книжки у світ організувала бібліотекар Надія Постол. Там виступали також учні Пакульської школи. На ньому були присутні деякі воїни афганці та їх батьки, сільський Голова, Лариса Ковальчук, подарувала їм квіти.

Тяжка доля спіткала юнаків, які, тільки закінчивши школу, змушені були виконувати свій громадянський обов'язок. Ніхто навіть не знав куди й нащо йдуть. Не оминула війна в Афганістані багатьох чернігівців. Лише із сіл Пакульської сільради 12 молодих хлопців воювали на цій війні: Володимир Ворох, Микола Токар, Іван Крижановський, Анатолій Цибуля, Віктор Деркач, Володимир Дорошок, Микола Каранда, Микола Прищепа, Григорій Ворох, Володимир Михневич, Олександр Руденок і Віталій Гаркуша. На радянсько-афганському державному кордоні несли службу також: Володимир Примаченко, Петро Ворох, Володимир Томаш і Михайло Пустовойт. Два чоловіка з дванадцяти служили в десантній штурмовій маневреній групі. Микола Каранда загинув в Афганістані.

На даний момент двоє солдат-афганців вже, на жаль, померли.

Ця війна поламала життя багатьом молодим хлопцям. Подробиці можна прочитати в газеті "Наш Край", яка вийде в суботу.

Надія ПостолПакуль.Вечір пам\'яті афганцівПакуль.Вечір пам\'яті афганців 1

Кiлькiсть переглядiв: 89

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.