Тренінги "Бібліомосту"

Тренінги "Бібліомосту"

Наприкінці квітня у обласному регіональному тренінговому центрі за програмою «Бібліоміст» пройшли тренінги для бібліотекарів «Орієнтація на клієнта» (21.04-25.04) та «Технології Web 2.0 для бібліотек і користувачів : нові можливості розвитку середовища» (14.04-18.04).

На перший були запрошені бібліотекарі відділів обслуговування публічних бібліотек Чернігівщини. Чернігівський район представляла завідуюча Інна Шовкун. Під умілим керівництвом тренера Олени Сльозки бібліотекарі розглядали поняття користувач-клієнт, складові якісного обслуговування, визначали причини втрати клієнта, хто являється внутрішнім та зовнішнім клієнтом в бібліотеці, які компетенції мають бути у працівників відділу обслуговування. Розігрували рольові ситуації бібліотекар-користувач-спостерігач.

Під час занять бібліотекарі дійшли висновку що потрібно приділяти більше уваги і турботи до відвідувачів бібліотек.

На тренінгу «Web 2.0 для бібліотекарів» з Чернігівського району працювали Інна Шовкун, завідуюча відділом обслуговування ЦБ та Надія Пищик, завідуюча Ладинською бібліотекою. Зі вступного слова тренера Катерини Райхіль бібліотекарі дізналися, що розуміють під поняттям Web 2.0 та як саме можна використовувати можливості Web 2.0 у бібліотечній роботі. Під час практичних занять познайомилися з Google платформою : реєстрації в системі, роботи з картами, кожний учасник створив блог та потренувався наповнювати його, розглянули соціальну мережу Facebook та ін. Набуті знання учасники тренінгу з успіхом можуть використати в своїй роботі.

Тренинг в ЧОУНБ ім.Короленка

Тренинг в ЧОУНБ ім.Короленка

Тренинг в ЧОУНБ ім.Короленка

Кiлькiсть переглядiв: 526

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.