Презентація книги Олександра Ляшева "Нарис церковної історії села Роїща"

21 вересня міська бібліотека ім. М. Коцюбинського запросила на гостину знаних краєзнавців району, та бібліотекарів. А приводом для такої дружньої зустрічі стала презентація книги Олександра Ляшева «Нариси церковної історії села Роїща». Написання цієї книги – це давня задумка та мрія автора, яка втілилась в життя. Адже, автор по материнській лінії походить з старих родів с. Роїща: козацького Куликів та селянського Католиків. Олександра Вікторовича можна з гордістю назвати справжнім патріотом, адже в тяжкий для України час він боронить кордони рідної держави. Має військове звання майор.

В книзі поданий нарис історії релігійного життя с. Роїща Чернігівського району. Дані матеріали будуть цікаві всім, кому небайдужа минувшина Чернігівщини. Як зауважує автор, маючи доступ до більшості матеріалів, не написати про рідне село просто не міг. Олександр Вікторович щиро подякував за співпрацю Сергія Горобця – краєзнавця та історика за надання допомоги в написані книги та за плідну співпрацю.

З вітальним словом виступив заступник голови Чернігівської районної адміністрації Андрій Курданов, та директор Чернігівської районної ЦБС Інна Лагута. Директор зауважила, що бібліотека вже давно має творчі зв’язки з Олександром Ляшевим, і надалі раді співпрацювати. Естафету презентації даного видання підтримала Роїщенська сільська бібліотека – філіал. І вже наступного дня запросила на зустріч з учнями школи автора видання Олександра Ляшева.

У Роїщенській ЗОШ І-ІІ ст. відбулася зустріч з земляком, істориком ЛяшевимОлександром Вікторовичем, який є автором вже відомих видань про історію села Роїще. Презентацію нового видання "Нарис церковної історії села Роїща" провела зустріч - завідуюча сільської бібліотеки Бабич В.Ф. Підчас роботи над книгою автор ставив за мету не обов’язкове відшукування всіх документів і відомостей, а пробудити інтерес читача до проблеми релігійного життя на селі. Щоб це питання не загубилось в літах історії, він зібрав та уклав відомості про релігійне життя свого рідного Роїща.

 Нарис=

 Нарис=

 Нарис=

 Нарис=

Олександр Ляшев В Роїщенській школі

 Нарис=

Кiлькiсть переглядiв: 902

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.