Нова книга Тетяни Пакалюк розповідає про хоробрі серця сучасної України

Молодь повинна мати своїх героїв. Тих, ким можна захоплюватись й обирати як взірець для наслідування. Це потреба підлітка у становлення його особистості. Звісно ж, дізнаватись про пригоди персонажів американських коміксів цікаво, але важливіше читати й пізнавати своє, рідне. Тим паче, що сучасні події в країні засвідчують, що справжніх героїв – тисячі. Розповісти про усіх не здатна жодна книга, тому чернігівська письменниця Тетяна Пакалюк узагальнила історії трьох цілком реальних людей, добровольців, воїнів АТО, пропустила крізь серце та душу й розповіла у своїй новій книзі «Кіборги з людським обличчям».

Презентація збірки новел відбулася в Чернігівській міській бібліотеці імені Михайла Коцюбинського. Однією з тих, хто найпершим дізнався про історію створення новел, була бібліотекар відділу обслуговування Чернігівської ЦРБ, письменниця Олена Печорна. Вона мала нагоду на власні очі побачити наймолодшого героя книги – шістнадцятирічного кулеметника Олексія Бура, познайомитись з його рідними, мамою, молодшим братиком. Ще два героя 27-річний штурмовик Роман Стеценко та 52-річний розвідник Володимир Мозговий приїхати не змогли. Вони сьогодні перебувають в зоні АТО, однак їх близькі та рідні змогли отримати з рук авторки підписані книжки й «Кіборги з людським обличчям» незабаром вирушать на Схід, до своїх прототипів, аби хлопці в окопах змогли читати книги про себе. Бо за словами самої Тетяни Пакалюк надважливо, аби воїни відчували, що про них пам’ятають, за них моляться й чекають удома.

І, звісно ж, так само важливо, аби молодь читала «своє», захоплювалась українськими героями і любила рідну землю так, щоб нікому й на думку не спадало ділити єдину країну.

Олена Сердюк (Печорна)

Тетяна Пакалюк з шанувальниками

Тетяна Пакалюк

Тетяна Пакалюк

Тетяна Пакалюк Тетяна Пакалюк та Олена Печорна

Що спонукає наших хлопців йти добровольцями на фронт?

Кiлькiсть переглядiв: 1025

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.