Гіркий присмак полину

Чи мислимо реквієм грати на руїнах? Чи мислимо ювілей святкувати на поминках? Але доведеться зробити саме так. Бо ювіляр мертвий, він загинув. Він загинув 30 років тому, йому ім’я – Чорнобиль…

Про це і про багато іншого говорили у Шибиринівській бібліотеці-філіалі ЦБС на літературному вечорі «Гіркий присмак полину». На захід було запрошено ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС Миколу Тупинця, його організаторами і активними учасниками стали бібліотекар Надія Кедровська, Шибиринівський сільський голова Юрій Магелат, член Національної спілки краєзнавців України, народний майстер Юрій Дахно, молодь села та учні місцевої школи. Цього вечора лунали поетичні твори, звучали пісні, присвячені трагічній даті, переглядалися кадри з фільму, де, як і в пам’яті, назавжди залишилися дні трагічного поєдинку людини з техногенною бідою.

Микола Тупиця, Юрій Магелат, Надія Кедровська, Юрій Дахно поділилися своїми спогадами про той страшний день 16 квітня 1986 року, який розділив життя всього світу на «до» і «після».

Ліквідатор Микола Тупиця запалив свічку пам’яті, присутні вшанували загиблих внаслідок аварії хвилиною мовчання.

Наприкінці у виконанні Надії Кедровської та Юрія Дахна прозвучало життєстверджуюче «Многії літа», учасники заходу побажали один одному здоров’я, миру та злагоди. Вчителька української мови та літератури Ольга Петренко подарувала читачам бібліотеки книгу Любові Сироти «Прип’ятський синдром», у якій домінує ствердження, що чужої біди не буває, що брехня страшніша радіації, а любов сильніша смерті.

Надія Кедровська,

бібліотекар Шибиринівської бібліотеки-філіалу ЦБС

Шибиринівській бібліотеці-філіалі

Шибиринівській бібліотеці-філіалі

Шибиринівській бібліотеці-філіалі

Кiлькiсть переглядiв: 706

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.