Ідуть святки, щедрівки, колядки...

Різдвяна листівкаІдуть святки, щедрівки, колядки...

Зима – це сувора пора року, але всі чекають її з нетерпінням. Адже кожен дорослий, кожна дитина в очікуванні Новорічного дива. Новий Рік, Різдво, Щедрівки – це свята, коли ти забуваєш про роботу, якість проблеми, і просто поринаєш в дитинство – це сімейні свята.

Кожен святкує по - різному. Ось, наприклад Брусилівська сільська бібліотека нагадала, що в ці свята не слід забувати про доброту та щирість до своїх коханих та близьких людей. 10 січня Світлана Іванівна Капран провела захід під назвою «Добра і щастя вам, люди». Будинок культури та гурток художньої самодіяльності із задоволенням прийняли участь у підготовці до святкування. Приємно те, що увагою не були обділені люди з особливими потребами, ветерани війни та праці. Приділена хвилинка, для них дуже цінна. Приємно, коли про тебе пам’ятають.

12 січня у Старобілоуській бібліотеці пройшло святкування на релігійну тематику «Христос народився! Славімо його!» Бібліотекар опиралася не на завчасно написаний сценарій, а на ініціативу гостей. Дітки зачитували свої віршики, це було відродження аматорської творчості. Брали участь як дітки, так і дорослі, адже набагато цікавіше, коли щось придумаєш сам.

Надія Тихонівна – бібліотекар села Шибиринівка як завжди відзначилась незвичайність проведення масового заходу. 14 січня вона провела для дорослих та дітей свято під назвою «У бібліотеку – на кутю». Нестандартний підхід дуже сподобався жителям села. В бібліотеці принесли справжнісіньку зварену кутю, виступали колядувальники, співали пісні. Із запрошених гостей був присутній депутат сільської ради Колонтай О. І., та ветеран педагогічної праці Лісовий Л. М.

-= 13 січня защедрували і «Краяни». Кожного року бібліотекарі Новоселівської, Терехівської, Киселівської, Павліської сільських бібліотек на свято Старого Нового року вітають своїх односельців. Вони одягаються у традиційні українські костюми, зав’язують голови хустками та ідуть щедрувати. Жінки співають пісні, грають на баяні, жартують. Цього року щедрувати завітали до Центральної районної бібліотеки. Також не забули людей з особливими потребами – влаштували справжнісінькі новорічні святкування. -=

Кiлькiсть переглядiв: 1075

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.