95 річниця Соборності України

виставка до Соборності в Седневівиставка до Соборності в Седневі

22 січня ми відзначаємо одне з найважливіших свят України, день соборності. Всі області нашої країни відзначають це свято, від Півночі до Півдня, від Заходу до Сходу.

В селищі Седнів Чернігівської району відбулося районне свято, присвячене 95 – річниці злуки розрізнених українських земель Української народної Республіки та Західно – Української Народної Республіки.

У фойє гімназії була представлена виставка Седнівської бібліотеки «Соборна Україна – одна на всіх як оберіг». Завідуюча селищною бібліотекою Євдокія Фрол представила літературу, яка розповідає про історію становлення нашої держави.

виставка до Соборності в СедневіПирковськ В.А. Наша виставка пропонує історичні та політологічні дослідження розвитку державності і соборності України. У розділі «Немає кращої землі, ніж та, що зветься рідним краєм» була представлена література краєзнавчого змісту: «Літопис доль та днів минулих», «Седнівська осінь», «Містечко над Сновом», «Осінні небеса». Різнокольорове оформлення виставки, цікаві назви, яскраві книги приковували до себе погляд не тільки школярів, а й дорослих, адже представлені книги написані в доступній, зрозумілій формі, і кожен, хто зацікавився темою Соборності змогли ще більше дізнатися з прочитаного, та розглянути різнокольорові ілюстрації.

Виставку представила директор Чернігівської районної центральної бібліотеки Вікторія Пирковська.

Кiлькiсть переглядiв: 526

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.