Літературний вечір «Соборна Україна-одна на всіх як оберіг» в Олишівській бібліотеці

В Олишівські бібліотеці відзначали День Соборності України та 200-річчя Т.Г.Шевченка

Олишівська бібліотекаОлишівка бібліотека


День 22 січня ввійшов до національного календаря як велике державне свято-День Соборності та Свободи України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулась подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західно-української народної республіки.

До Дня Соборності і Свободи України в читальному залі Олишівської селищної бібліотеки був проведений літературний вечір присвячений цій знаменній даті. У ньому брали секретар селищної ради Олександра Григорівна Кот та представники громади. Відкрили вечір ведучі старшокласниці Марія Шевченко та Тетяна Петросян. Під звуки «Козацького маршу» Євгеній Суярко вніс Державний Прапор до читальної зали. Відбулося урочисте вшанування Гімну України.

Вчителька Олишівської ЗОШ Яна Олександрівна Брагінець розповіла про історичні січневі події 1919 року. Учні 3 класу разом зі своєю вчителькою привітали присутніх зі святом яскравою літературно-музичною композицією «Розкажу по Україну» Вразив глибоким декламуванням вірша Володимира Сосюри «Любіть Україну» восьмикласник Євгеній Байдюк.

Одна із сторінок заходу була присвячена 200-річчю Тараса Шевченка. Вчителька Віра Василівна Обловатна з старшокласниками Настею Біжовець, Юлією Ребенок, Юлією Дрожжею вплели в вінок пам’яті Кобзаря талановиті виступи, які розкривають безмежну любов Тараса до неньки-України. Гучними оплесками вітали ученицю 4 класу Марію Чусту, яка блискуче представила літературно-музичну замальовку «Я-українка» На заході звучали записи пісень на слова Шевченка. Завідувачка бібліотеки Тетяна Шеремет провела огляд книжкової виставки «На шляху до свободи та незалежності» та презентацію виставки до 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка «Живи в мені! Ти вічний спів Тараса»

Художня самодіяльність Будинку культури подарувала змістовний та цікавий концерт. Солісти: Олександр Крупина, Тетяна Петросян , Олександр Богатир (художній керівник БК) зачаровували виконанням українських пісень. Хочеться подякувати селищній раді, директору Олишівської ЗОШ Валерію Павловичу Макотрику та вчителям Людмилі Анатоліївні Телегіній та Вірі Василівні Обловатній, директору БК Ніні Назаренко за тісну співпрацю по організації та проведенню заходу.

Завідувачка Олишівської селищної бібліотеки –філіалу Тетяна Шеремет .
Кiлькiсть переглядiв: 793

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.