Шевченку - 200 років

Шевченко - 200 Вже третій тиждень поспіль бібліотечні заклади району відзначають пам’ятну дату. Бібліотекарі активізували популяризацію величезної спадщини, життєвого і творчого шляху видатного українця Тараса Шевченка, який неодноразово побував у селах і нашого району.

В Шестовицькій бібліотеці розгорнулась літературна виставка «По життєвих дорогах Кобзаря». Тамара Мироненко висвітлила літературу, яка присвячена перебуванню Тараса Шевченка на Чернігівщині, адже поет неодноразово гостював у Седневі, проїжджаючи повз прилеглі села. На розгорнутій виставці підібрана краєзнавча література, безпосередньо біографія Шевченка, та його видатний на весь світ «Кобзар». В перегляді літератури «Жіноча доля в творчості Шевченка», змальовано тяжку жіночу долю. Адже, у поезіях Шевченка відведено особливе місце кріпачці, жінці – матері, зрадженим жінкам. Також триває конкурс малюнків до творів Кобзаря, які оновлюють постійно діючу виставку.

Тамара Петрівна продовжила тему жінки в творчості Тараса Григоровича. На обговорення з учнями старших класів Клочківської школи вона винесла образ Катерини, який схвилював не одну жінку, навіть не одного покоління. Це вічна тема кохання. У бібліотеці розгорнулась книжкова виставка «Читаючи Шевченка». На ній були представлені тільки твори Тараса. Діти доповнили все малюнками портрета Кобзаря.

Нагадала також про гостювання Шевченка на Чернігівщині, Любов Іванівна Макеєнко. Адже вже для багатьох поколінь українців – і не тільки - Шевченко означає так багато, що собою створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо, все в ньому розуміємо. Шевченко як явище велике й вічне невичерпне і нескінченне. Бібліотекар із Старого Білоусу на виставці «Шевченко і Чернігівщина» висвітлила багато фактів, про які відомо далеко не всім, про його подорожі, коханих жінок. Надала статті із газет та всі томи Тараса Шевченка.

Кiлькiсть переглядiв: 541

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.